21 Eyl 2019



Garsonlar müşteriye tam ve iyi hizmet verebilmek için canla başla çalışırlar. Ülkemizde garsonlar takım zihniyetiyle çalışmaktadırlar. Günümüzde bireysel çalışma alanları azalmıştır ve çalışanlar takım çalışmalarını tercih etmeye başlamışlardır. Bu takımın ruh halinin iyi olması müşterilere de yansır. Müşteriler güler yüzlü hizmetten etkilenirler. Garsonların özgüvenli, bakımlı ve temiz olmaları da gereklidir. Müşterilere özenli ve ilgili davranılması da çok önemlidir. Bütün bunları yapabilen, mesleğinin inceliklerine vakıf olmuş bir garson sadece Türkiye içinde değil, yurtdışında da aranan biri olacaktır. Yurtdışında iş imkânları çoktur. Bu imkânlara garsonluk da dâhildir.

Hepimiz yurtdışına çıkma hayalleri kurarız. Bu hayal heyecan vericidir. Yurtdışına seyahat amaçlı gidildiği gibi çalışmak için de gidilmiş olabilir. Yurtdışında çalışma imkânı bulunduktan sonra kişiler kendilerini iyi tartmalı ve kendilerine en uygun mesleği seçmelidirler. Bu işlerin başında garson olmak gelir. Garsonluk da bu işlerden biridir. Yurtdışında yapılacak işler arasında en havalısı olarak görülür. Ayrıca bu iş karizmatiktir de. Dana yurtdışına gitmeden çalışılabilecek mekânlar araştırılır. Restoran, kafe, bar seçenekleri gözden geçirilir. Kişi kendine en uygununu seçmelidir. Gidecek kişinin yabancı dili de iyi ise yaşayacağı zorluklar azalır. Eğer bu iş için gerekli beceriye de sahipseniz her şey daha da kolaylaşır. Eğer çalışmak istediğiniz ve başvuru yaptığınız işletmeye kabul edilmeli, işi almak istiyorsanız çok önemli bir ipucunu gözden kaçırmamalısınız. Bu ipucu o işletmenin menüsüne hâkim olmaktır. Bu sayede işvereniniz sizin işi ne kadar ciddiye aldığınızı görür. Türk olmak yurtdışında garsonluk yaparken ciddi bir avantaj doğurur: Misafirperverlik. Bu yönünüz çalıştığınız yerde sevilmenizi, takdir görmenizi en önemlisi de kalıcı olmanızı sağlar. Bu özellik bolca bahşiş almanızı da sağlar.

Özellikle yurtdışına gitmiş öğrencilerin tercih ettiği mesleğin garsonluk olduğu söylenebilir. İşletmeciler talebe uygun çalışan sayısı olmasını isterler. Eğer işletmelerinde eleman eksiği varsa öğrencilerin onlarla çalışması için de ilanlar açarlar. Dikkat ettikleri konulardan biri o ülkede konuşulan dilin iyi biliniyor olmasıdır. Bu şekilde çalışmanın oldukça fazla sayıda avantajı bulunmaktadır. Örneğin çalışılan ülke sıcak ise, klimalı serin bir restaurantta çalışma imkânı elde edilmiş olur. Çalışılan yerin güvenilir, konfora sahip olması buralarda çalışma isteğini arttırır. Müşteriler yabancı dil konuşmaktadır ve müşteriler de. Bu sayede dil pratiği artar. Bu da yabancı dilin daha da gelişmesine olanak tanır. Bu restoranlarda tek para kazanma yolu maaş değildir, bahşişler de önemli derecede yan gelir sağlar. Eğer paraya ihtiyacınız varsa ve sadece buradan kazandığınız para size yetmiyorsa restauranttaki işiniz haricinde bir iş daha yapabilirsiniz. Restauranttaki saatleri doğru ayarlamanız yeterli olacaktır. Ayrıca yemekleri çalıştığınız yerde yiyebilirsiniz. Bu sayede gün içinde ayrıca yemek masrafı yapmanıza gerek kalmaz. Bahsedilen sebeplerden dolayı bu iş kariyer basamaklarınız açısından önemli olacaktır.

Bir Önceki yazımız olan "Evde Tarhana Yaparak Para Kazanma" adlı makalemizde, evde tarhana yaparak para kazanma hakkında bilgiler yer almaktadır
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI

0 yorum: