6 Ara 2020

İngiltere'de Yaşamak İçin 10 Neden




İngiltere’de yaşamak için 10 neden

İngiltere’de yaşamak için 10 sebep, neden İngiltere’ye taşınmalısın? İngiltere’de yaşamak için ne yapmalıyım? İngiltere’de yaşamak, İngiltere’de yaşam standartları, İngiltere’de yaşamak nasıldır?


Yukarıdaki arama cümlelerinden yola çıkarak, sizlere bunların cevabını vermeye çalışalım. Eğer sizde yeni bir hayat yeni bir iş arıyorsanız. Ya da herhangi bir sebepten dolayı başka bir ülkeye taşınmak istiyorsanız, neden İngiltere’ye taşınmalısınız?


1. Bütçen Dahilinde Eğlenme Fırsatı

İngiltere (Birleşik Krallık) hakkındaki en güzel şeylerden birisi her bütçeye hitap eden bir eğlenme alanı olmasıdır. Genellikle ucuz hatta bazı durumlarda tamamen ücretsiz. Ülkenin her bir yanında bol miktarda müze ve resim galerileri bulunmaktadır. Bu müze ve resim galerilerini uygun bir fiyata ya da bazı günlerde ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Bilim Müzesi (Londra), Liverpool Müzesi (Liverpool) ve The Bristol Müze ve Resim Galerisi gibi onlarca müze bulabilirsiniz.


Birleşik Krallık’ta uygun fiyatlara restorantlarda yemek yiyebilir ve özellikle öğrenciler kendi indirim kartlarını kullanarak uygun bir şekilde alış-veriş yapabilirler.


2. Çay

18. Yüzyıldan beri İngiltere en büyük çay tüketicilerinin başında geliyor. Bize yabancı olmayan bu kültür, özellikle çay tiryakileri için en önemli avantajlardan biri. İngiltere’de belkide yüzün üzerinde farklı çay tüketilmekte, bu da size siyah çay haricinde diğer çaylarında tadına bakma fırsatı tanıyacak.



3. Nezaket ve Sohbet

Bir gün içerisinde en çok duyacağınız kelimelerden biri “Teşekkür Ederim” olacak. Gereksiz yere özür dileme ve defarlarca tekrarlanan teşekkürler İngiltere’nin nezaketini tanımlamakta yeterli olacaktır. Eğer İngiltere’de yeni iseniz teşekkür etmeyi, özür dilemeyi ve hava durumu hakkında lakırtı yapmayı öğreneceksiniz.


4. İngiliz Mizahı

İngiliz mizahı özellikle son bir kaç yıldır dünyanın her bir yanında popüler bir hale geldi ve diğer ülkelere ingiliz kültürünü göstermek için etkili bir araç oldu. Kendinle dalga geçebilmeli ve hayatı ciddiye almamalısın üzerine kurulu bir mizah anlayışı hakim.


5. Turistler

İngiltere en çok turist çeken ülkelerden birisi, dolayısı ile bazen ingiliz birisine denk gelmeniz zor bir hal alabilir, özellikle Londra’da yaşıyorsanız. Aslında bu sizi ülkeye yabancılaşmaktan koruyor. Sizin daha iyi bir psikolojide olmanızı sağlıyor. Yalnız değilsiniz…



6. İngiliz Tarihi

Bildiğiniz üzere İngiltere çok eski dönemlerden beri var olan bir ülke, bu nedenle toprakları üzerinde sayısız tarihsel yapılar bulunuyor. Ayrıca İngilizlerde ellerinden geldiğince tarihlerini yaşatmaya devam ediyorlar. Bazı özel günlerde etkinlikler yapılıyor. Bu ve bunun gibi sayısız etkinlik, festival ve eğlence kaynağını İngiltere’de bulmanız çok kolay.


7. Yemek

Aslında kısaca özet geçmek gerekirse, hangi milletten olursanız olun, İngiltere’de damak tadınıza uyan bir şeyler bulacaksınız. Türk, Çin, Fransız, Meksika veya Hindistan hiç farketmez hepsi mevcut.


8. Ulaşım

Trenler, Metrolar, Tramlar ve Otobüsler şehirleri bir ağ gibi saran yollar ile bir yerden aşka bir yere ulaşmak çok kolay. Nereye gitmek isterseniz isteyin, alternatifiniz çok fazla.


9. Eşsiz Manzaralar

Kumsal, Sahil, Doğa yada Yapı hangisi sizi daha çabuk sakinliğe kavuşturuyor? Bunların hepsine aynı anda sahip olabilirsiniz. Canınız sıkıldığında, şöyle rahat bir nefes almak istediğinizde size yardımcı olacak çok fazla argüman mevcut.



10. İş Fırsatları

Endüstri, Tarım, Turizm, Moda farketmez. Profesyonelliğiniz hangi alanda ise kendinize uygun bir iş bulabilir ve geçiminizi sağlayabilirsiniz. Çalışma standartları gerçekten yüksek bir ülke olduğu için emin olun yukarıda yazdıklarımızın hepsini yapmaya vaktiniz olacaktır.


Latest
SONRAKİ YAZI

0 yorum: