6 Ara 2020

 


Ülkemizde altına yatırım yapmak her zaman değerli görülmüştür. İnternetin gelişmesiyle altına olan yatırımlarda değişiklik ve gelişmeler meydana gelmiştir. Altın biriktirerek yapılan yatırım artık internet üzerinden yapılabilmektedir. Altın fiyatı gelişen sistem sayesinde canlı takip edilebilmektedir. Bu yatırımcılara anlık kazanma imkanı sunmaktadır.
Altın biriktirerek yatırım yapmak her maaşlı çalışanın yaptığı basit yatırım türlerindendir. Özellikle de altın biriktirme işlemi sırasında çeyrek altın kullanılmaktadır. Bundan dolayı çeyrek altın fiyatlarısıkça takip edilir.Fiyatı en düşük olduğu zamanlarda altın alınır ve ihtiyaç olması halinde fiyat yükseldiğinde altın satılır. Genellikle aile içerisinde altın biriktirme işlemi yapıldığında fiyata pek bakılmadan ayrılan bütçe kadar altın alınır. Aile arasında altın biriktirme haricinde bir kaç komşunun bir araya gelerek oluşturduğu altın günleri yer almaktadır. Altın günleri ile her hafta/ay herkesin topladığı altınlar sırayla herkese verilir. Altın günlerinde çeyrek altın büyük oranda kullanılsa da yarım altın kullanımı da olmaktadır. Yarım altın fiyatı çeyrek altından daha fazladır.
Altın yatırımı haricinde diğer yatırımlarınız için bir çok para biriktirme taktikleri yer almaktadır. Para biriktirmenin bir çok yararı vardır. Hem gereksiz harcamalarınızı kısar hemde kötü günlerinizde yardımınıza koşacak maddi gelire sahip olursunuz. Ayrıca biriken paranızla yatırım yapabilirsiniz. Altın haricinde gayrimenkul, borsa ve döviz gibi yatırım araçlarını kullanabilirsiniz.
Yerli yatırımlar ve insanımız yatırım konusunda giderek bilinçlenmektedir. Bu gelişme için özel bir günümüz olan yerli malı yatırım ve tutum haftası yer almaktadır. Bu hafta içerisinde yerli malı kullanımı anlatılır ve yabancı markalar yerine ülkemizde üretilen malların alınması sağlanır.

ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI

0 yorum: