18 Şub 2019

Banka Kredisi Çekip Yatırım Yapmak Mantıklı Mı?


Banka Kredisi Çekerek Yatırım Yapmak


Yatırım yapmayı düşünüyorsunuz fakat yatırım yapacak paranız yok. Bu durumda bir çok kişinin aklına borç almak veya kredi çekmek gelmektedir. İkisi de oldukça risklidir. Çünkü kazanmak için bulacağınız o parayla kaybedebilirsinizde. Borç veya kredi gibi paralarla yatırım yaptığınız da kaybettiğiniz zaman bu sefer işler daha da karışacaktır. Bu sebeple banka kredisi çekmek veya borç alarak yatırım yapmak oldukça risklidir.
Banka kredisi çektiğiniz veya borç aldığınız zaman, karşılacağınız durumlardan bir tanesi de borcu ödeyene kadar kara geçememenizdir. Yatırımınıza eksiden başlamamak için banka kredisi veya borç alarak yatırım yapmanızı önermiyorum.


 Yatırım Yapılacak Para Nasıl Bulunur?


Yatırım yapacağınız paranın, geçiminizi sağlayacak para olmaması gerekiyor. Yani ev masraflarınız için gerekli olan parayla yatırım yapmamanız gerekiyor. Mesela, aylık kira paranız ile yatırım yapmamalısınız. Bu ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra elinizde kalan parayla yatırım yapmak son derece doğru bir tercihtir. Bunun içinde tasarruf oldukça önemlidir. Tabi bunları söylediğimiz zaman birçok kişi kızmaktadır. Çünkü asgari ücretle kendini idam ettirmeye çalışan birçok kişi var.
Kazandığınız para yetersiz kalıyorsa en doğru tercih boş vaktiniz de ek işler yapmaktır. Durumunuzdan şikayetçi olmak yerine, doğru adımlar atarak çözüm yolları aramalısınız. Şikayet ederseniz elinize hiçbir şey geçmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Gelirinizden memnun değilseniz arttırmanın yollarını aramalı ve en önemlisi tasarruf etmelisiniz. Çünkü ne kadar çok kazansanızda tasarruf etmezseniz elinizde hiç bir şey kalmayabilir. İşte burada birikim söz konusudur. Ne kadar çok emek verirseniz borçlanmaktansa kendi paranızla birikim yapabildiğinizi görürsünüz. Yatırım yaptığınız zaman o parayı kaybetmemek için iyi bir bilgi ve deneyim yollarını arayabilirsiniz.
Birikim – tasarruf – yatırım kelimelerini bir takım gibi düşünebilirsiniz. Birisi olmadığı zaman bir yerde boşluk olur. Bu konularda başarılı olmak istiyorsanız para yönetimi hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Kazandığınız parayı iyi yönetebildiğiniz zaman tasarruf ederek belirli birikime ulaşabilirsiniz.


Yatırımda Para Yönetimi Nasıl Olmalıdır?

atırımda elde edeceğiniz başarı ile doğrudan orantılı olan en önemli konulardan birisi de para yönetimidir. Çünkü bir piyasaya yatırmış olduğunuz parayı doğru şekilde yönetemezseniz bir başarı elde edemessiniz. Örnek olarak piyasaya yatırdığınız parayı tek bir işleme harcarsanız beklenmedik bir durumda bütün paranızı kaybedebilirsiniz. Bu nedenle piyasaya yatırdığınız parayı nasıl bir şekilde değerlendireceğinizi en iyi şekilde düşünerek yapmanız gerekmektedir.

Tek bir yatırım aracı seçerek, yalnızca tek bir risk üstlendiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü tek bir risk olarak gördüğün sistemde bütün paranızı bir anda kaybedebilirsiniz.
Hangi piyasada işlem yapacaksanız yapmadan önce belirli bir eğitim aşamalarından geçmelisiniz. Bu eğitimlere önem vermelisiniz. Bunlar sayesinde nasıl bir yol izleyeceğinizi de öğrenmiş olursunuz. Bir anda bilgisiz ve deneyimsiz girdiğiniz işlemlerden zarardan başka bir şey elde edemessiniz. Bu nedenle internet üzerindenücretsiz eğitimlerden faydalanabilirsiniz
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI

0 yorum: