28 Eki 2019



Geçmişten günümüze her zaman varlığını sürdüren ek işlerden biriside evde tütün sarma işidir. Eskiden çok revaçta değildi ama gene de vardı. Fakat günümüzde iyice popülerleşti ve şu anda dev bir piyasa haline geldi. Sigara fiyatlarındaki her artış tütün ve sigara sarma işini daha cazip hale getiriyor.

Evlere tütün sarma işi veren firmalar sizden tek bir şey istiyor. Titiz ve temiz bir işçilik. Eğer bunu sağlayabilirseniz aynı firma ile yıllarca çalışabilirsiniz. Evde sigara sarma işi veren firmaları dilerseniz internetteki eleman arama ilan sitelerinden dilerseniz de bulunduğunuz bölgelerde bulunan tütün satan dükkanlardan alabilirsiniz. Birkaç tane tütün satan yere sorup evde sigara sarma işi ile ilgili bilgi alabilir ve bu işi veren firmalarla ilgili detay sahibi olabilirsiniz.

Evden tütün sararak para kazanma konusuna gelecek olursak ödemeler tamamen sizin vereceğiniz emekle doğru orantılıdır. Firmalar size sigara başına 1 – 3 kuruş arası ödeme yapmaktadır. Bir sigaranın sarımı saniyeler içerisinde bitmektedir. Öyle eskisi gibi elle sigara sarma olayı bitti artık makinesi var ve makine ile bir kaç saniye içerisinde tek bir dal sigarayı sarabiliyorsunuz. Bu sebeple 1-3 kuruş gibi rakamlar size ufak gelmesin günde 100 TL bile kazananlar var.

Eve tütün sarma işi veren firmalar size büyük bir paket yada çuvalla tütünü, sigara kağıdını filtreyi ve tütün sarma makinesini getirirler. İlk çalışmaya başlayacağınız zaman biraz az gelir ve sizi denerler. Eğer kaliteli ve temiz bir iş çıkarmışsanız artık düzenli olarak yüklü miktarlarda iş alabilirsiniz.

Evde sigara sarma işi yapan arkadaşlar varsa konu ile ilgili fikirlerini sayfa altından paylaşırlarsa seviniriz, bu sayede diğer takipçilerimiz de konu ile ilgili tecrübeli kişilerin fikirlerini öğrenmiş olurlar.
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI

0 yorum: