21 Ağu 2019



Pasta en çok yapılan, tercih edilen ve en sevilen tatlı türlerinden biridir. Özellikle de küçük çocuklar, bütün tatlımsı yiyeceklere olduğu gibi, pastalara da bayılırlar. Pastaların çoğu yumurta ve süt katılarak yapıldığından taze olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Pastaların birçoğu şekerli hamurdan yapılır, içine kakaolar, kremalar, meyve ezmesi gibi malzemeler katılarak, fırında pişirilir. Pasta yapmak aslında kolaymış gibi görünse de, Birçok kişinin yapabileceği bir iş değildir. Tatlı, lezzetli, ve güzel görünen pastalar yapmak  yetenek,  isteyen işlerden biridir.
Eskiden annelerin yaptığı standart kek, kurabiye ve börek çeşitleri vardı. Genelde aynı türden pastalar yapılırdı. Fakat günümüzde çeşitleri artmış, imkanlar çoğalmıştır. Yaş pastalar, tartlar, şekilli kurabiyeler, rulo olan pastalar ve değişik kekler, gibi birçok seçenekleri vardır.
Pasta yapımında göz önünde bulundurulacak en önemli püf noktalardan birisi de hamurun hazırlanışıdır. Dışarıdan bakınca her tatlının hamuru aynı gibi görünse de farklı lezzetlere farklı malzemeler gerekmektedir. Un ve süt v.b. dışında diğer malzemelerin hepsi için ayrıcalık gösterir. Dikkatli ve ayarında olan malzeme kullanmak, pastaya hem daha güzel ve hem de daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Bu ayarlama konusuna özen göstermek gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken diğer konu da pasta hamurları hangi ısıda ve ne kadar zamanda pişirilecek olmasıdır. Pastanızın çeşitlerine göre hangi ısıda pişirilecek ise fırın o kadar ayarlanmalı ve fırında o kadar süre kalmalıdır. Ayrıca pasta pişirileceği sürede fırının ortasına sürülmeli ve en az 10 dakika fırınımızın kapağı hiç açılmamalıdır. Fırına verilen kek ve pastalar mutlaka kendi pişme sürelerinde pişirilmelidir. Aksi takdirde pastalarınız ya pişmez ya da yanar. Böyle bir durumla karşılaşmamak için süre konusuna özen göstermeliyiz.
Bu kadar çeşit olan ve tercih edilen kek ve pastaları evinizde yaparak para kazanmaya ne dersiniz. Ev hanımıysanız boş vaktiniz varsa, pasta konusunda kendinizi yetenekli görüyorsanız, evin bütçesine katkıda bulunmak isterseniz ve güzel, tatlı pastaları çevrenizdekilere de tattırarak ve beğenilmesinin keyfini yaşamak isterseniz evinizden pasta yaparak satabilir ve para kazanabilirsiniz. Pastanelerle, şirketlerle anlaşabilirsiniz. Malzemeleriniz işverenlerden temin edebilir, ücret karşılığında firmalara hazırlayıp satabileceğiniz gibi, kendi ürün malzemelerinizi kendiniz alıp, pastanızı kekinizi yapıp kendiniz de satışını gerçekleştirebilir ve daha fazla ücret kazanabilirsiniz.
Bu konuda mevcut ek iş veren internetteki siteleri size yardımcı olacaktır. İnternetten, bu tür talepleri olanlar ilanlar vermektedirler. Birçok ilanları takip ederek irtibata geçebilir talepleri karşılayabilirsiniz. Birçok aile doğum günü kek ve  pastalarında ev yapımı pastaları tercih etmektedir. Bu yüzden evde pasta yapım işi, gün geçtikçe büyüyen bir pazar haline gelmektedir. Sizler de, bu pazardan faydalanmak ve kazanmak istiyorsanız hemen harekete geçeip, evde pasta ve kek  yapmaya başlayabilirsiniz. Bu konuda ki en önemli hususlardan biri de evdeki hijyenik ortam demiştik. Temiz, sağlıklı, çeşitli güzel kek ve pastalar daha çabuk ve kolay alıcı bulacaktır. Pastalarınızın beğenilmesi size yeni alıcı imkanları sağlayacaktır. Bu da daha çok iş ve para kazanma imkanı verecektir. Çeşitlerinizi arttırmak için, pasta ve kek tarifleri veren internet sitelerinden de faydalanabilirsiniz. Çok farklı ve değişik, çeşitli tarifler mevcuttur. Bu tariflere kendi hayal dünyanızdaki güzellikleri katarak değişik süslemelerde yaparak daha güzel üretimlerde bulunabilirsiniz.
Haydi hanımlar !!!!!! Boş vaktimiz varsa ve iş ve para kazanmak istiyorsanız maharetli eller işbaşına. Yaş pasta , kurabiye, kek, turta vb. hepsi sizi bekliyor. Kolay gelsin..
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI

0 yorum: