10 Şub 2019


ADSENSE İLE PARA KAZANMA
Merhaba, bu yazımızda Adsense ile para kazanmayı anlatacağız. Türkiye’nin en büyük ve en çok kullanılan reklam firması olarak tanınan reklam firması olan Adsense reklam firması çoğu kişi tarafından kullanılmaktadır. Adwords reklam firmasına reklam veren kişilerin reklam gösterimini Adsense sağlamaktadır. Adsense’e kayıt olan ve Adsense reklam kodlarını web sitelerine yerleştiren kişiler için web sitesine gelen ziyaretçilerin etkinliklerine göre para kazandırmaktadır. Web site sahibi ola kişiler Adsense reklam firmasındaki tercih sebebinin nedeni; reklamın görüntüleme ve tıklama başı kazandırmasından kaynaklanmaktadır. Dilerseniz Adsense reklam firmasına nasıl kayıt olunur? Nasıl para kazanılır? hep beraber göz atalım.



ADSENSE REKLAM FİRMASINA NASIL KAYIT OLUNUR?
Adsense reklam firmasına kayıt olmak için bir web sitesine sahip olmanız gerekmektedir. Web siteniz ile ilgili yeteri kadar içerik eklediğinizde Adsense reklam firmasına başvurabilirsiniz. Adsense reklam firmasına başvuru süreci genellikle 15 gün sürmektedir. Adsense’ye başvururken size bir kod verilip sitenizin içine atmanız istenir. Böylece Adsense ekibi sitenizi inceledikten sonra olumlu veya olumsuz geri dönüş yapmaktadırlar. Eskiye göre kolay kolay site kabul etmeyen Adsense, artık web sitelerini ince eleyip sık dokumaktadır. Haliyle Adsense’e kayıt olmak veya onay almak eskiye göre biraz daha zorlaştırılmış durumdadır. Adsense’den gelen olumlu onay mesajından sonra web sitenizde reklamlar gözükmeye başlar ve gelen ziyaretçilerin davranışlarına göre para kazanmaya hazırsınız demektir.

ADSENSE İLE NASIL PARA KAZANILIR?
Bilindiği üzere Adsense ile para kazanmak için trafiği olan bir web sitenizin olması gerekmektedir. Sitenizde gözüken reklamların tıklanma ve görüntüleme başına sizlere para ödemektedir. Adsense reklam firmasındaki reklamların her biri farklı olup, sitenizin içeriği ile alakalı reklamlar çıkmaktadır. Örnek verecek olursak; Sağlık alanında hizmet veren bir web sitede yemek tarifleri reklamları çıkmazken, içeriğiniz yani sağlık ile ilgile reklamlar ziyaretçiler tarafından görülür. Bu nedenle çıkan reklamın TBM (Tıklama Başına Maliyet)’i reklam verenler tarafından ne kadar belirlenmiş ise o kadar kazandıracaktır. Şunu demeliyiz ki; web sitenizin içeriği kazancınızın düşük veya yüksek olmasına sebep olabilir. Gelelim Adsense ile kazandığınız parayı nasıl alacağınıza, Adsense reklam firması, her ayın 21’nde bir önceki ayın kazancını banka hesabınıza göndermektedir. Şimdiden bol kazançlar dileriz.

ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI

0 yorum: