17 Eyl 2017


Merhaba, bu yazımızda Çekirdeksiz Limon Yetiştiriciliği hakkında detaylı bilgileri sizlere aktaracağız. Limon yetiştirme ve gelir elde etmeye yönelik anlatacağımız işi fikri ile besin yetiştirmeye daha fazla önem veren kişiler girişimciliğe adım atarak para kazanacaktır. Dilerseniz çekirdeksiz limon yetiştiriciliği hakkındaki detayları sizlere aktaralım.

Girişimciler için yeni ve değişik bir fırsat olan çekirdeksiz limon üreticiliği, Mersin’de yetiştirilmeye başladığı andan beri oldukça dikkat çeken bir konu ve işi fikri haline gelmişti. Tescil işlemleri biten, ‘Patent Hakkı’ ve ‘Üretim İzni’ alan ve çiftçilere tanıltılma kademesine gelen bu limonların yetiştirildiği Alata Bahçe Kültür Araştırma Enstitüsü, Türk girişimcilerden göremediği ilgiyi Amerika’dan bir firmadan görmüş ve yapılan sözleşme sonucunda Amerika’da da ürünün geliştirilmesi için çalışmalara başlamıştır.


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü desteği ile gerçekleştirilen  Turunçgil Islah Projesi çerçevesinde yaklaşık 6 yıl süren ıslah çalışmaları sonucunda, Kütdiken limon çeşidinden geliştirilen limonun Alata,Gülşen ve Uzun isimli 3 adet çekirdeksiz çeşidi bulunmaktadır. Dünya ülkeleri ile rekabette önemli bir koz olarak kullanılabileceği düşünülen  çekirdeksiz limonun, Türkiye piyasasında da oldukça talep ve ilgi göreceği düşünülmektedir.
Daha önce başka ülkelerin de üzerinde çalıştığı fakat bir türlü başarılı elde etmediği bu üretim için ülkemizin avantajı, özellikle limon yetiştiriciliği için çok uygun ekolojik yapıya sahip Mersin, Erdemli ve Silifke boyunca uzanan bir sahile sahip olmamızdan kaynaklanmaktadır. Bir diğer avantajımız ise en nitelikli ve kaliteli limon çeşitlerinden Kütdiken çeşidinin bu çalışmada kullanılması ve başarı kaydetmesidir. Başarılı olan çekirdeksiz Kütdiken limonu büyüklük ve sululuk özelliklerini korurken, istenildiği gibi çekirdeksiz olarak üretilebilmektedir.
Tüm bu avantajların bilinciyle hareket edildiğinde, ilerleyen zamanlarda oldukça önem kazanacak bu iş fırsatını değerlendirmek ve karlı bir gelir kapısı haline dönüştürmek mümkündür. Şimdiden bol kazançlar dileriz


ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI

0 yorum: